ADVENT ELZÁSZBAN - REPÜLŐVEL

ADVENT ELZÁSZBAN - REPÜLŐVEL

ADVENT ELZÁSZBAN - REPÜLŐVEL

  • Szálláskategória: ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Ellátás: Reggeli
  • Típus: Körutazás
logo

Basel és Freiburg | Colmar, Riquewihr és Ribeauville adventi hangulata | Tribergi vízesés és Donaues

A nagy hármas: Németország, Franciaország és Svájc határvidékén élvezzük a dél-német adventi hangulatot, miközben olyan természeti látványosságok is szemünk elé kerülnek, mint a Duna forrása: Donaueschingen és Németország legnagyobb vízesése: Triberg vízesés! Szállodánk egy helyen lesz 3 éjszakát Freiburgban, ahova kényelmesen repülővel érkezünk. Tartalmas adventi élmények várják ezen programunkon, garantáltan! Festői dél-német kisvárosok ünnepi fényben, sült gesztenye illatába burkolózva, Disney mesefilmeket megihlető francia kisvárosok festett favázas házai melyek ilyenkor advent idején még vonzóbbak! Nyáron is gyönyörű ez a vidék, de adventkor csodás! Indulhatunk?

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

KOPPENHÁGA, MALMÖ ÉS ROSKILDE

4 nap/ 3 éj
290 000 Ft

VELENCE - PADOVA - TREVISO

3 nap/ 2 éj
97 800 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
437 500 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
83 500 Ft

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
121 500 Ft

TIROLI KINCSESLÁDA - TELE MEGLEPETÉSEKKEL

4 nap/ 3 éj
134 900 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
25 600 Ft

Képgaléria | ADVENT ELZÁSZBAN - REPÜLŐVEL

A program tervezett útvonala:

Programleírás - ADVENT ELZÁSZBAN - REPÜLŐVEL

1. nap: Budapest – Basel repülővel | autóbusszal Freiburgba

Elutazás menetrendtől függően repülővel a Rajna menti, három ország határánál fekvő Baselba. Érkezésünket követően autóbuszunkkal a Fekete-erdő menti egyetemi és püspöki városba, Freiburgba várnak bennünket. Menetrend függvényében ismerkedünk a mindig életvidám, jóhangulatú várossal, mely advent idején varázslatosan hangulatos. A város kultúrájában meghatározó Franciaország és Svájc közelsé¬ge, mely egyet jelent a déli, kicsit mediterrán hangulattal. A városban jellegzetes „patakocskák”, a járda mellett haladó kis vízfolyások cso¬bognak. Gazdag kultúrát és történelmet, sok kávézót és hangulatos kocsmákat, badeni konyhát és egy csodálatos környezetet találunk Freiburgban. Sétánk során megtekintjük óvárosát és adventi vásárát. Itt található az ország egyik legszebb történelmi belvárosa, mely felett a székesegyház 116 méter magas gótikus tornya őrködik. Az adventi hangulatot követően szállásunkra térünk. (Repülő menetrend függvényében ezen programrész a 4. napon délelőtt is megvalósulhat).

2. nap: Elzászi kalandok: Triberg vízesése és a Duna forrása: Donaueschingen | Schauinsland kilátóterasz és Freiburg

Reggeli után egyénileg élvezhetjük Freiburg adventi varázsát, vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: autóbusszal indulunk a Fekete-erdőbe, ahol a természet csodáit figyelhetjük meg téli varázsukban. Németország legnagyobb vízesé-séhez, a Triberg-vízeséshez érkezünk. A Gutach-folyó vize több szakaszban hull a mélybe, és az összesen 163 méteres magasságával Németország leg¬nagyobb, legismertebb vízesése. Jól kiépített ösvényen közelíthetjük meg a vízesés szakaszait, melyek a téli időszakban kifejezetten lenyűgöző látványt nyújtanak a jég, a napfény és a vízpermet szövetségében. A bejáratnál vásárolt eledellel mókusokat is etethetünk. Az „Órák Parkjába” utazunk tovább. Itt a vi¬lág legnagyobb kakukkos órájával találkozunk. Útba ejtjük a Duna forrásaként közismert Donaueschingen-t, ahol felkeressük a Donauquelle-t, azaz a Duna-forrást (németül „Donau”), amelyet egy míves szökőkút is jelöl. Egy 1292-ből származó okirat ide helyezi a Duna eredőjét, de már a Római Birodalomban is ezt a helyet tekintették a Duna forrásának. Romantikus panorá¬ma úton folytatjuk utunkat a Fekete erdőben a festői Titi-tó mellett elhaladva. Freiburg felvonójához és kilátóteraszára, Schauinslandre, 1284 méterrel a város fölé érkezünk, ahonnan páratlan kilátás nyílik az Alpokra és a Fekete erdőre. A 2009 óta 100%-ban zöld árammal működő technológia 20 perc alatt repít bennünket Schaunisland csúcsára, összekapcsolva freiburgi sétánkat a gyönyörű természettel. Késő délután visszatérve a kiinduló helyszínünkre, megcsodáljuk a freiburgi székesegyházat, valamint a két középkori városkapu között elterülő óvárost. Az adventi vásáron sétálva nem csak a karácsonyi klasszikusokat kóstolhatjuk meg (forralt bor, mézeskalács), hanem a freiburgi piac híres termékeit, a Lange Rote-nek nevezett 35 centiméteres sült kolbászt, valamint a leghíresebb német sajttortát (Stefans Käsekuchen). Vacsoraidőre térünk vissza szálláshelyünkre. (ezen napi programrészek időjárás függvényében valósulhatnak meg)

3. nap: Disney-t megihlető mesevárosok: Colmar, Riquewihr, Ribeauville

Reggeli után egyénileg élvezhetjük Freiburg adventi varázsát, vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: talán leginkább várt kirándulása előtt állunk! Induljunk hát! Kevés festőibb városka van Franciaországban, mint Colmar. Belvárosa UNESCO világörökségi helyszín. Az ünnepi hangulattal díszített városba látogatva élvez¬hetjük reneszánsz polgárházainak, gótikus templomainak, gyönyörű favázas épületeinek látványát, mely adventkor különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Sétálunk macskaköves utcáin, megpihenünk egy kávézóban, ami itt inkább borozó, így ki-ki ízlése szerint fogyaszthat. Időgépünk a XVI. századba repít bennünket, Riquewihr városának idillikus mesevilágába, mely egykor a híres Disney mesefilmek alkotóját is megihlette: évszázados ódon házak, középkori városfalak, tornyok és terek között sétálunk. A közeli szintén mesevilágot idéző település Ribeauville, melynek főutcáján végig sétálni felér egy relaxációs sétával. A főutcán és egyben a falu bejáratánál találjuk az Octroi-házat, mely egykor a régió gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi központja volt, hiszen a kereskedők egykoron itt találkoztak, alkudoztak és teljesítették adófizetési kötelezettségüket is. Az épület előtti szobor ennek állít emléket. Ünnepi hangulatú színes épületek között barangolva kedves figurákkal díszített ablakok mosolyognak ránk egyedi kovácsoltvas cégérekkel, miközben az adventi portékák között válogathatunk. Vacsoraidőre térünk vissza szálláshelyünkre.

4. nap: Freiburgból Baselbe busszal, majd repülővel Budapestre

Búcsúzunk az elmúlt napok elzászi élményeitől, de még van egy meglepetésünk: Basel óvárosában teszünk egy kellemes sétát, melynek városképe a helyiek szerint a Rajna-menti települések legszebbike. A Rajna két partján elterülő városközpontban, a karácsonyra feldíszített történelmi óvárosba ágyazva található Svájc egyik legszebb és legnagyobb adventi vására. A festői szépségű karácsonyi vásár a Barfüsserplatzon és a Münsterplatzon helyezkedik el. Ez utóbbin egy pompás karácsonyfa áll, amelyet az ismert lakberendező, Johann Wanner, a világ legnagyobb kézzel készített karácsonyi díszeket gyártó és értékesítő cégének tulajdonosa, tervei alapján díszítenek fel minden évben. A karácsony hangulatával és illatával feltöltődve sétálunk az autómentes belvárosban. Érintjük az óvárosi piacteret, ahol a városháza és Rotterdami Erasmus sírját rejtő Münster templom is köszönt bennünket. Svájc karácsonyi hagyományokban leggazdagabb városa méltán nyerte el 2021-ben Európa egyik legszebb karácsonyi vására megtisztelő címet. Repülő menetrendtől függően szabadidő az adventi hangulatban, majd transzfer Basel repülőterére. Menetrendtől függően repülünk Budapestre. (az első és utolsó napi programrészek a repülőmenetrend függvényében más napokon is megvalósulhatnak, felcserélhetők.)

Árinformációk

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
***
Ellátás:
Reggeli
dec. 12.
Részvételi díj:
249.500 HUF (683,38 EUR)
1 ágyas felár:
24.000 HUF (65,74 EUR)
3x vacsora felár:
44.500 HUF (121,89 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Triberg vízesés és Donauechingen kirándulás:
42.500 HUF (116,41 EUR)
Coolmar-Riquewhir-Ribeauville kirándulás:
42.500 HUF (116,41 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
Fakultatív programjaink indulási létszáma a legtöbb programunk esetében min. 20 fő. Amennyiben a fakultatív programra jelentkezők száma nem éri el a 20 főt, abban az esetben irodánk a program megvalósulását nem garantálja!

További információ:

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a karácsonyi ünnepi időszakra való tekintettel irodánk mindent megtesz az egyes objektumok és látnivalók zavartalan megtekintése érdekében, azonban az ünnepi időszak miatt egyes látnivalók megtekintése kívülről is lehetséges. Megértésüket köszönjük.

4nap 3éj

Időpontok

304 500 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

ADVENTI ÉLMÉNYEK ZÁGRÁBBAN

1 nap/ 0 éj
31 500 Ft

KARÁCSONYI VARÁZSLAT TIROLBAN

4 nap/ 3 éj
134 500 Ft

KARÁCSONY A FESTŐI KARINTIÁBAN

4 nap/ 3 éj
129 500 Ft

ADVENT A FERTŐ-TÓ KÉT OLDALÁN: FERTŐD ÉS RUSZT

1 nap/ 0 éj
25 800 Ft

ADVENTI ÉLMÉNYEK BELGRÁDBAN

1 nap/ 0 éj
27 500 Ft
Utazás:
Repülővel
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Reggeli

Időpont
dec. 12.
Időtartam
4 nap/ 3 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
304 500 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Basel és Freiburg | Colmar, Riquewihr és Ribeauville adventi hangulata | Tribergi vízesés és Donaues

A nagy hármas: Németország, Franciaország és Svájc határvidékén élvezzük a dél-német adventi hangulatot, miközben olyan természeti látványosságok is szemünk elé kerülnek, mint a Duna forrása: Donaueschingen és Németország legnagyobb vízesése: Triberg vízesés! Szállodánk egy helyen lesz 3 éjszakát Freiburgban, ahova kényelmesen repülővel érkezünk. Tartalmas adventi élmények várják ezen programunkon, garantáltan! Festői dél-német kisvárosok ünnepi fényben, sült gesztenye illatába burkolózva, Disney mesefilmeket megihlető francia kisvárosok festett favázas házai melyek ilyenkor advent idején még vonzóbbak! Nyáron is gyönyörű ez a vidék, de adventkor csodás! Indulhatunk?

Elutazás menetrendtől függően repülővel a Rajna menti, három ország határánál fekvő Baselba. Érkezésünket követően autóbuszunkkal a Fekete-erdő menti egyetemi és püspöki városba, Freiburgba várnak bennünket. Menetrend függvényében ismerkedünk a mindig életvidám, jóhangulatú várossal, mely advent idején varázslatosan hangulatos. A város kultúrájában meghatározó Franciaország és Svájc közelsé¬ge, mely egyet jelent a déli, kicsit mediterrán hangulattal. A városban jellegzetes „patakocskák”, a járda mellett haladó kis vízfolyások cso¬bognak. Gazdag kultúrát és történelmet, sok kávézót és hangulatos kocsmákat, badeni konyhát és egy csodálatos környezetet találunk Freiburgban. Sétánk során megtekintjük óvárosát és adventi vásárát. Itt található az ország egyik legszebb történelmi belvárosa, mely felett a székesegyház 116 méter magas gótikus tornya őrködik. Az adventi hangulatot követően szállásunkra térünk. (Repülő menetrend függvényében ezen programrész a 4. napon délelőtt is megvalósulhat).

Reggeli után egyénileg élvezhetjük Freiburg adventi varázsát, vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: autóbusszal indulunk a Fekete-erdőbe, ahol a természet csodáit figyelhetjük meg téli varázsukban. Németország legnagyobb vízesé-séhez, a Triberg-vízeséshez érkezünk. A Gutach-folyó vize több szakaszban hull a mélybe, és az összesen 163 méteres magasságával Németország leg¬nagyobb, legismertebb vízesése. Jól kiépített ösvényen közelíthetjük meg a vízesés szakaszait, melyek a téli időszakban kifejezetten lenyűgöző látványt nyújtanak a jég, a napfény és a vízpermet szövetségében. A bejáratnál vásárolt eledellel mókusokat is etethetünk. Az „Órák Parkjába” utazunk tovább. Itt a vi¬lág legnagyobb kakukkos órájával találkozunk. Útba ejtjük a Duna forrásaként közismert Donaueschingen-t, ahol felkeressük a Donauquelle-t, azaz a Duna-forrást (németül „Donau”), amelyet egy míves szökőkút is jelöl. Egy 1292-ből származó okirat ide helyezi a Duna eredőjét, de már a Római Birodalomban is ezt a helyet tekintették a Duna forrásának. Romantikus panorá¬ma úton folytatjuk utunkat a Fekete erdőben a festői Titi-tó mellett elhaladva. Freiburg felvonójához és kilátóteraszára, Schauinslandre, 1284 méterrel a város fölé érkezünk, ahonnan páratlan kilátás nyílik az Alpokra és a Fekete erdőre. A 2009 óta 100%-ban zöld árammal működő technológia 20 perc alatt repít bennünket Schaunisland csúcsára, összekapcsolva freiburgi sétánkat a gyönyörű természettel. Késő délután visszatérve a kiinduló helyszínünkre, megcsodáljuk a freiburgi székesegyházat, valamint a két középkori városkapu között elterülő óvárost. Az adventi vásáron sétálva nem csak a karácsonyi klasszikusokat kóstolhatjuk meg (forralt bor, mézeskalács), hanem a freiburgi piac híres termékeit, a Lange Rote-nek nevezett 35 centiméteres sült kolbászt, valamint a leghíresebb német sajttortát (Stefans Käsekuchen). Vacsoraidőre térünk vissza szálláshelyünkre. (ezen napi programrészek időjárás függvényében valósulhatnak meg)

Reggeli után egyénileg élvezhetjük Freiburg adventi varázsát, vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: talán leginkább várt kirándulása előtt állunk! Induljunk hát! Kevés festőibb városka van Franciaországban, mint Colmar. Belvárosa UNESCO világörökségi helyszín. Az ünnepi hangulattal díszített városba látogatva élvez¬hetjük reneszánsz polgárházainak, gótikus templomainak, gyönyörű favázas épületeinek látványát, mely adventkor különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Sétálunk macskaköves utcáin, megpihenünk egy kávézóban, ami itt inkább borozó, így ki-ki ízlése szerint fogyaszthat. Időgépünk a XVI. századba repít bennünket, Riquewihr városának idillikus mesevilágába, mely egykor a híres Disney mesefilmek alkotóját is megihlette: évszázados ódon házak, középkori városfalak, tornyok és terek között sétálunk. A közeli szintén mesevilágot idéző település Ribeauville, melynek főutcáján végig sétálni felér egy relaxációs sétával. A főutcán és egyben a falu bejáratánál találjuk az Octroi-házat, mely egykor a régió gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi központja volt, hiszen a kereskedők egykoron itt találkoztak, alkudoztak és teljesítették adófizetési kötelezettségüket is. Az épület előtti szobor ennek állít emléket. Ünnepi hangulatú színes épületek között barangolva kedves figurákkal díszített ablakok mosolyognak ránk egyedi kovácsoltvas cégérekkel, miközben az adventi portékák között válogathatunk. Vacsoraidőre térünk vissza szálláshelyünkre.

Búcsúzunk az elmúlt napok elzászi élményeitől, de még van egy meglepetésünk: Basel óvárosában teszünk egy kellemes sétát, melynek városképe a helyiek szerint a Rajna-menti települések legszebbike. A Rajna két partján elterülő városközpontban, a karácsonyra feldíszített történelmi óvárosba ágyazva található Svájc egyik legszebb és legnagyobb adventi vására. A festői szépségű karácsonyi vásár a Barfüsserplatzon és a Münsterplatzon helyezkedik el. Ez utóbbin egy pompás karácsonyfa áll, amelyet az ismert lakberendező, Johann Wanner, a világ legnagyobb kézzel készített karácsonyi díszeket gyártó és értékesítő cégének tulajdonosa, tervei alapján díszítenek fel minden évben. A karácsony hangulatával és illatával feltöltődve sétálunk az autómentes belvárosban. Érintjük az óvárosi piacteret, ahol a városháza és Rotterdami Erasmus sírját rejtő Münster templom is köszönt bennünket. Svájc karácsonyi hagyományokban leggazdagabb városa méltán nyerte el 2021-ben Európa egyik legszebb karácsonyi vására megtisztelő címet. Repülő menetrendtől függően szabadidő az adventi hangulatban, majd transzfer Basel repülőterére. Menetrendtől függően repülünk Budapestre. (az első és utolsó napi programrészek a repülőmenetrend függvényében más napokon is megvalósulhatnak, felcserélhetők.)

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
***
Ellátás:
Reggeli
dec. 12.
Részvételi díj:
249.500 HUF (683,38 EUR)
1 ágyas felár:
24.000 HUF (65,74 EUR)
3x vacsora felár:
44.500 HUF (121,89 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Triberg vízesés és Donauechingen kirándulás:
42.500 HUF (116,41 EUR)
Coolmar-Riquewhir-Ribeauville kirándulás:
42.500 HUF (116,41 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
Fakultatív programjaink indulási létszáma a legtöbb programunk esetében min. 20 fő. Amennyiben a fakultatív programra jelentkezők száma nem éri el a 20 főt, abban az esetben irodánk a program megvalósulását nem garantálja!

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a karácsonyi ünnepi időszakra való tekintettel irodánk mindent megtesz az egyes objektumok és látnivalók zavartalan megtekintése érdekében, azonban az ünnepi időszak miatt egyes látnivalók megtekintése kívülről is lehetséges. Megértésüket köszönjük.

Program tervezett útvonala

ADVENTI ÉLMÉNYEK ZÁGRÁBBAN

1 nap/ 0 éj
31 500 Ft

KARÁCSONYI VARÁZSLAT TIROLBAN

4 nap/ 3 éj
134 500 Ft

KARÁCSONY A FESTŐI KARINTIÁBAN

4 nap/ 3 éj
129 500 Ft

ADVENT A FERTŐ-TÓ KÉT OLDALÁN: FERTŐD ÉS RUSZT

1 nap/ 0 éj
25 800 Ft

ADVENTI ÉLMÉNYEK BELGRÁDBAN

1 nap/ 0 éj
27 500 Ft

SVÁJC IKONIKUS HEGYEI KÖZÖTT UTAZUNK

5 nap/ 4 éj
225 000 Ft

NYÁRBÚCSÚZTATÓ HÉTVÉGE TAORMINÁBAN

4 nap/ 3 éj
259 500 Ft